Fra jord til bord på Skullerud: Slik dyrker vi råvarene selv

En smak av naturen, midt i Oslo

Hos Kreativ Catering er kortreist mer enn et begrep – det er en livsstil. På Skullerud dyrker vi urter og spiselige blomster, høster fra egne epletrær, plukker sopp i nærområdet og lager vår egen ramsløk-olje. Dette gir ikke bare unike smaker, men lar oss tilby bærekraftig mat med ekte, lokal forankring.

1. Vi dyrker urter og blomster selv
Rett utenfor kjøkkenet vårt på Skullerud bugner det av friske urter og fargerike, spiselige blomster. Disse setter smak og karakter på mange av rettene våre – fra salater og smørbrød til festmenyer og tapasfat. Når du bestiller mat fra oss, får du ikke bare kvalitet – du får et dryss av vår egen hage på toppen.

2. Ramsløk – sesongens grønne gull
Hver vår går vi ut i naturen og plukker ramsløk for hånd. Vi bruker den i alt fra pesto til olje, og gir mange av rettene våre et friskt og aromatisk løft. Ramsløk-oljen vår har blitt en liten signatursmak – og et bevis på at de beste råvarene ofte finnes rett rundt oss.

3. Selvplukk av sopp i skogene rundt oss
Når høsten kommer, drar vi på sopptur. Vi bruker kun det vi kjenner og stoler på, og setter ære i å bruke sopp som er håndplukket og behandlet med respekt. Enten det er traktkantareller i en høsttallerken eller steinsopp som smakstilsetning i varmretter, sørger vi for at råvarene er ferske, i sesong og med ekte opprinnelse.

4. Epler fra egen hage
De syrlige, søte eplene våre havner i alt fra chutney og eplekompott til kaker og småretter. Vi elsker å bruke det naturen gir oss – og ingenting smaker bedre enn noe du har sett vokse frem gjennom sommeren.

5. Bærekraft i praksis – ikke bare på papiret
Vi tror på å bruke det vi har, når det er på sitt beste. Det handler ikke bare om smak, men også om ansvar. Ved å dyrke, plukke og høste selv, kutter vi unødvendig transport og matsvinn – og bringer råvarene rett fra jord til bord.

Neste gang du bestiller fra oss, vet du at smaken ikke bare kommer fra oppskriften – men fra jorda rundt oss, fra hendene som har høstet, og fra et ekte engasjement for mat.

Her er litt bilder fra det vi dyrker: 

Siste innlegg

Galleriet2

Pakkhuset

20170501_152906-e1493672870492

Sørbråten Vel Selskapslokale

P9030379 – redigert (1)

Torstad Gård

LC_innom-27

Et nytt kapittel for Lunsjkokkene

sushi-middag-15pk-1x1-1-768x768

Sushi er tilbake på menyen